Valioliigan kausi 2019-2020 oli Jürgen Kloppin Liverpoolin voittokulkua, kunnes koronaviruspandemia koitti ja maaliskuun puolivälissä kausi peruutettiin aluksi kolmeksi viikoksi. Pelit olivat keskeytettyinä loppujen lopuksi yli kolme kuukautta. Covid-19-tartunnan sai muun muassa Arsenalin valmentaja Mikael Arteta.Pandemian alkuvaiheessa oli paljon epätietoisuutta ja kiistoja siitä, miten ja missä kautta tulisi jatkaa. Ehdotettiin jopa jäljellä olevien pelien pelaamista neutraaleilla stadioneilla, mikä ei toteutunut. Kauden peruminen oli myös päättäjien harkinnassa, mutta siihen seurat eivät suostuneet.

Epätietoisuutta ja taloushuolia

Valioliigan taloudelliset menetykset arvioidaan yli miljardiksi punnaksi, ja puolet tästä on takaisinmaksuja tv-yhtiöille peruuntuneiden otteluiden vuoksi. Useat seurat lomauttivat työntekijöitään talousahdingon seurauksena ja pelaajilta pyydettiin palkanalennuksia. Kauden 2019-2020 tulos oli myös hetken aikaa avoinna, sillä ei tiedetty, voitaisiinko sitä jatkaa vai pitäisikö kausi päättää ilman mestaria. Liverpool-faneille kauden kohtalo oli erittäin tärkeä, sillä sen myötä mestaruus palasi seuralle 30 vuoden tauon jälkeen. Ottelutunnelmaan kannattajat pääsivät esimerkiksi tilaamalla Sam Dodds -fanikaupasta Liverpoolin virallisen kisapaidan.

Uusi kausi jo käynnissä

Uusi kausi on jo käynnissä ja pandemiaan ollaan sopeutumassa. Pelaajat, valmentajat ja muu seurojen henkilökunta on sitoutettu tarkkoihin turvallisuussääntöihin ja testaukseen. Stadionit kumisevat kuitenkin tyhjyyttään, ja pelaajien huudot kaikuvat kuin harjoituksissa, vaikka kyseessä on maailman suurin jalkapalloliiga. Korkeatasoisia otteluita pelataan silti kymmenien miljoonien televisionkatsojien edessä joka viikonloppu. Kaikki odottavat aikaa, jolloin pandemia on selätetty, ja fanit voivat palata takaisin stadioneille. Siihen asti kannattajien on tyydyttävä kotikatsomoihin ja seurojen virtuaaliseen kannattamiseen päästäkseen otteluhuumaan.