Yleisurheilu Suomessa

Yleisurheilu käsitetään juoksu- ja kävelylajit, heittolajit sekä hyppylajit. Nämä ovat henkilökohtaisia lajeja, jotka yhteen liitettynä saatavat muodostaa joko kymmen- seitsen- tai viisiottelun riippuen siitä, onko kysymyksessä sisä- vai ulkolaji, ja ovatko suorittajat miehiä vai naisia. Maamme yleisurheilua hallinnoi Suomen Urheiluliitto.Lukuisat seurat ovat urheilun kannalta tärkeitä urheilun innostajia ja kannustajia. Urheiluseuraan liittyessäsi pääset mukaan valmennukseen sekä kisoihin. Seurat tiedottavat jäseniään ja ne järjestävät monenmoista tapahtumaa urheilun parissa. Etenkin nuorisoa kannustetaan liittymään urheiluseuroihin, jotta heidän kykynsä tultaisiin huomioimaan varhain. Ikä ei estä ketään liittymästä urheiluseuraan, vaikka löytäisit urheilun vasta usean vuosikymmenen jälkeen.

Laajaa menestystä yksittäisissä lajeissa

Suomalaiset ovat menestyneet usein erityisesti juoksussa ja heittolajeissa. Muistamme Paavo Nurmen ja Lasse Virolaisen voittoisina suomalaisjuoksijoina. Keihäs lentää kevyesti suomalaisotteesta, ja Euroopan mestaruuteen asti on yltänyt mm. Antti Ruuskanen.Ennätykset ovat hauskoja, mutta ne eivät ole urheilun pääasia. Urheilu tukee terveyttä sekä toimeliaisuutta. Sen keskittymistä ja aivotoimintaa edistävä vaikutus on eduksi kansalaisten kaikkeen muuhunkin toimintaan ja kykyisyyteen. Suomen Urheiluliitto avustaa rahallisesti amatööritason urheilua ja liikuntaa.

Yleishyödyllinen yleisurheilu

Yleisurheilulla parannetaan esimerkiksi monen joukkuepelin pelaajien suorituskykyä. Juoksu ja hypyt ovat erinomaisia kunnon kohentajia, joten miksipä niitä ei käytettäisi kaikenlaisten pelien ja muiden urheilulajeihin kunnostautumiseen.Yleisurheilua kannustetaan maassamme varsin upein resurssein. Radat pidetään kunnossa ja jopa valaistuna tärkeimmillä alueilla. Urheiluhallien taso Suomessa on varsin kiitettävää ja uusia on rakenteilla, kun vanhojen tilat eivät yllä nykyaikaisiin vaatimuksiin. Urheilijat usein nauttivat esimerkiksi mahdollisuuksista saunomiseen. Monilla seuroilla on tarjolla ammattimaista hierontaa kipeisiin lihaksiin ja ensiapua lieviin vammoihin.Tilojen lisäksi useat yleisurheilun lajeihin tarvitaan välineitä, joiden tasosta ja ominaisuuksista päättää Suomen Urheiluliitto. Seurat ovat tässä mukana mahdollistamassa harrastelijoiden ja ammattiurheilijoiden välinehankintoja.